Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμα τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Βιβλιοθήκης Γερακίου

                     
    Είναι ήδη γνωστό ότι με απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Σπάρτης, κ. Γιώργο Γιαξόγλου, την εκπόνηση μιας άρτιας μελέτης της Βιβλιοθήκης Γερακίου που θα λειτουργεί με τη φροντίδα του Συλλόγου μας στο ισόγειο του Ρέλλειου Παρθεναγωγείου και θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για όλους τους Γερακίτες, αλλά και για τον κάθε ερευνητή που θα θελήσει να μελετήσει την ιστορία του τόπου μας μέσα σε ένα ήσυχο και οργανωμένο περιβάλλον.

    Η οριστική μελέτη παρουσιάστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χθες το βράδυ (23 Ιανουαρίου) στο καφέ ‘’Ανάκτορο’’ στο Γεράκι, ενώ τα τεύχη της παραδόθηκαν με τις πιο διαφανείς διαδικασίες στους τέσσερις επαγγελματίες ξυλουργούς - επιπλοποιούς του χωριού μας κ.κ. Τάσο Κούρλα, Κώστα Κούρλα, Γιώργο Κριτσιδήμα και Παναγιώτη Αγγελέτο, προκειμένου να τα μελετήσουν και να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τη Δευτέρα (30 Ιανουαρίου 2012).

    Να ευχηθούμε στον καθένα ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί – αν από κοινού εκτελέσουν τις εργασίες– καλή επιτυχία, προκειμένου να ολοκληρωθεί με συνέπεια και στους σωστούς χρόνους και αυτό το έργο του Συλλόγου μας που κύριο σκοπό, βεβαίως, έχει την μορφωτική και πολιτιστική ανύψωση του χωριού μας.

    Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Φαρλέκα, για τις πολύτιμες συμβουλές του και την αμέριστη βοήθεια που όλο αυτό το διάστημα μας παρείχε, χωρίς να ζητήσει την παραμικρή αμοιβή.
Η φοιτήτρια Βιβλιοθηκονομίας και Επιστημών Πληροφόρησης, Πολυξένη Βλάχου, έχει αρχίσει ήδη την ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων


    Περισσότερα νέα για τις εξελίξεις γύρω από τις κατασκευές που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο, θα έχουμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

   Να πούμε κλείνοντας ότι κανένα βιβλίο ή δωρεά βιβλίων δεν θα γίνουν δεκτά, μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλες οι τεχνικές εργασίες.

Μιχάλης Σόβολος
Αρχειονόμος -
Συντονιστής του Έργου ‘’Ανασυγκρότηση και Οργάνωση της Βιβλιοθήκης Γερακίου ‘’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *