Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησαν τα μπάνια στη θάλασσα - και με λεωφορείο

Κάθε καλοκαίρι, μέρος της καθημερινότητάς μας, πολύτιμη και αγαπημένη ασχολία για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας είναι τα μπάνια στη θάλασσα. Το χωριό μας έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα και να έχει κανείς πρόσβαση, στις πανέμορφες παραλίες του νομού μας, τόσο στον Λακωνικό κόλπο, όσο και στο  Μυρτώο πέλαγος. Η Πλύτρα, η Μονεμβασιά, η Ελιά με τα Τηγάνια, το Έλος, ο Λέημονας, τα Τρίνησα, η Αφροδίτη, η Σελινίτσα, το Μαυροβούνι, είναι μερικές από αυτές, αλλά και η Πλάκα του Λεωνιδίου, τα Πούληθρα και το πανέμορφο Κυπαρίσσι, και πολλές άλλες. Σε όλες τις παραπάνω παραλίες, δεν χρειάζεται χρόνος άνω της μιας ώρας, ώστε να πάει κανείς από το Γεράκι.
Η πιο κοντινή είναι η παραλία του Έλους, γνωστή ως "Κυανή Ακτή", ή  "Μπούκα", και ελάχιστα μακρύτερα ο Λέημονας και τα Τρίνησα, πολύ κοντά στη Σκάλα. Αυτοί οι προορισμοί είναι εφικτοί για καθημερινές διαδρομές, καθώς είναι των 20 λεπτών έως μισής ώρας.
Καθώς πολλοί κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε με αυτοκίνητο (συνήθως ηλικιωμένοι), αλλά και που δεν πρέπει να στερούνται την ευεργετική επίδραση του νερού της θάλασσας, ο Δήμος συνήθιζε να μισθώνει λεωφορείο για δωρεάν μπάνια, για ένα αριθμό ημερών κάθε καλοκαίρι. Φέτος δεν υπήρχε η δυνατότητα για την προσφορά αυτή από το διευρυμένο, πλέον,  Δήμο, και έτσι το Τοπικό Συμβούλιο Γερακίου πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει δρομολόγια με λεωφορείο προς την παραλία του Έλους,  με εισητήριο. Για το σκοπό αυτό γίνονται εγγραφές στο ΚΕΠ Γερακίου (τηλ. 27310- 71755), καθημερινά ως τις 15 Ιουλίου. Το εισητήριο ανέρχεται στα 5 ευρώ, ή μικρότερο, αν συμπληρωθεί ικανός αριθμός ατόμων.

Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *