Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, σας ενημερώνουμε για τους φορείς στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται τα παιδιά, οι έφηβοι ,οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τυχόν δύσκολες καταστάσεις που συναντούν οι μαθητές στο διαδίκτυο.
Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr, στοχεύει στην αφύπνιση – ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών, και του κοινωνικού συνόλου για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.
Η Γραμμή βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 (χωρίς χρέωση), απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές από ειδικούς παιδοψυχολόγους για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, τζόγος, πορνογραφία, παιδοφιλία, κ.ά.).Η γραμμή βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ βρίσκεται στο νοσοκομείο Π&Α Κυριακού. Στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπάρχει ολοκληρωμένη δομή αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με θέματα κατάχρησης του διαδικτύου.
Τέλος, στην ανοιχτή γραμμή καταγγελιών Safeline.gr μπορεί κανείς να απευθυνθεί για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

H ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Οι σχολικές γιορτές είναι μια σημαντική πτυχή της σχολικής ζωής, που αποσκοπούν στην ενίσχυση όχι τόσο του γνωστικού, αλλά κυρίως του συναισθηματικού τομέα. Ειδικά όταν αυτές οι γιορτές γίνονται με ουσιαστική δουλειά και συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και δεν αποτελούν απλά μια ημέρα ρουτίνας και ευκαιρία "να χάσουμε μάθημα".
To Γυμνάσιο και το Λύκειο Γερακίου έχουν πλέον παράδοση σε σχολικές εορτές επιπέδου. Είτε για την 28η Οκτωβρίου (γιορτή της σημαίας), είτε για το Πολυτεχνείο, είτε για την 25η Μαρτίου...
Απαγγελίες διαλεγμένων κειμένων και ποιημάτων, απαγγελία τραγουδιών από χορωδία και συνοδεία ζωντανής μουσικής (μπουζούκι, αρμόνιο), προβολή βίντεο - ντοκουμένων, θεατρικά δρώμενα.
Ετσι και εφέτος, στις 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, που είχε σαν συνέπεια την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα.
Την γιορτή έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή, η παρουσία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κυρίας Αικατερίνης Χριστοπούλου, η οποία, με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις σχολικές μονάδες του Γερακίου, και το Γεράκι γενικότερα. Αφού παρακολούθησε συγκινημένη τη γιορτή, πήρε το λόγο και μίλησε στους μαθητές, για τις δικές τις εμπειρίες από την εποχή εκείνη, αλλά και για τη σημερινή εποχή. Συμβούλεψε τους μαθητές να αγωνίζονται για τις αξίες και τα ιδανικά τους, γιατί όπως είπε:"... Αποκτήσαμε τη Δημοκρατία, αλλά φτάσαμε σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση σήμερα, γιατί οι άνθρωποι αγωνίζονταν για τα χρήματα και όχι για τις αξίες τους..."
Στη συνέχεια, η κα Χριστοπούλου περιηγήθηκε, μαζί με τους διευθυντές τους χώρους του διδακτηρίου(γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Πληροφορικής, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, Βιβλιοθήκη), και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Σύλλογος των Καθηγητών παρέθεσε γεύμα και καφέ σε εστιατόριο και καφετέρια του Γερακίου.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Το καλοκαίρι του 2007 (4 - 6 Αυγούστου), είχε πραγματοποιηθεί το τριήμερο "Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Τέχνης" ή "Φεστιβάλ Λακωνίας". Η δεύτερη ημέρα - μία "Ανοιχτή Ημέρα" ήταν αφιερωμένη στο Γεράκι και συνδυάστηκε με την καθιερωμένη "γιορτή του μετανάστη". Ήταν μία ημέρα πολιτισμού. Πλήθος κόσμου περπατούσε τα σοκάκια και επισκεπτόταν τις βυζαντινές εκκλησίες. Στα μπαλκόνια των αρχοντικών του Γερακίου ήταν απλωμένα τα υφαντά χαλιά, προς υποδοχή των επισκεπτών - περιηγητών Ελλήνων και Ιταλών. Μεταξύ τους ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, η Βαρώνη του Ντουρίνι της Ιταλίας (συνεργάτιδα του Γιόζεφ Μπόις), καθηγητές πανεπιστημίου και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν: ομιλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, έκθεση υφαντικής, κατασκευή γλυπτών - εικαστικών παρεμβάσεων (από τους διάσημους γλύπτες Κ. Βαρώτσο και Τζούλιο ντε Μίτρι) , αδελφοποίηση αψιδωτής αυλόθυρας Γερακίου και Ντουρίνι (Κάτω Ιταλίας), παρουσίαση παραδοσιακών χορών από ντόπιο χορευτικό τμήμα.
Παρακάτω είναι ένα βίντεο (από τον Πάνο Παπαδολιά) , σε ανάμνηση αυτής της γεμάτης ημέρας...
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα www. geraki.info

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Ποιος θα είναι τελικά ο νέος δήμαρχος Ευρώτα;
Με μεγάλη αγωνία αναμένονταν απόψε τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων που πλειοψήφισαν την περασμένη Κυριακή 7 Νοεμβρίου: Του Ιωάννη Γρυπιώτη (νυν δημάρχου Σκάλας), ο οποίος είχε συγκεντρώσει 5।984 ψήφους (48,40%) και του Φιλίππου Πήλιουρα (νυν δημάρχου Γερονθρών) με 5।189 ψήφους (41,97%)। Πηγή:
Υπουργείο Εσωτερικών

Την δεύτερη Κυριακή, όμως, η μάχη διεξήχθη στήθος με στήθος। Τα αποτελέσματα μεταδίδονταν τμηματικά απο το τηλεοπτικό κανάλι ΕΛΛΑΔΑ TV και από τον ιστότοπο apela।gr। Όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, από λάθος πιθανότατα, μεταδόθηκε ότι ο συνδυασμός του κου Πήλιουρα είναι νικητής, με διαφορά μόλις 6 ψήφων! Πολλοί κάτοικοι του Γερακίου και των Γερονθρών γενικότερα, συγκεντρώθηκαν ενθουσιασμένοι στην κεντρική πλατεία του Γερακίου, έξω από το δημαρχείο, να πανηγυρίσουν και να συγχαρούν το δήμαρχο, και μαζί να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή!

Στη συνέχεια, μετά από μιάμιση ώρα περίπου, και καθώς ο Δήμαρχος, μαζί με τον κόσμο κατευθυνόταν προς τις υπόλοιπες περιφέρειες (Βλαχιώτη και Σκάλα), ήρθε η ανατροπή! Μεταδόθηκε ότι νικητής είναι ο συνδυασμός του κου Γρυπιώτη, με διαφορά 11 ψήφων. Και οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν στην άλλη παράταξη।

Ευχή όλων είναι, ο νέος δήμος Ευρώτα, παρά την ανομοιογένειά του, με τον νέο, άξιο Δήμαρχο και το νέο, επίσης άξιο Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι ενωμένος, δυνατός και παραγωγικός!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου



Ο Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου είναι ένα από τα πολλά αξιόλογα μνημεία του Γερακίου। Είναι τύπος μονόκλιτης βασιλικής, η μεγαλύτερη μονόκλιτη βασιλική του Γερακίου (εξωτερικές διαστάσεις 4,70 x 10 μ). Βρίσκεται στη θέση "Κάτω Βρύση", ακριβώς δίπλα στο υδραγωγείο και την πισίνα। Στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό το ναό αυτό και προκαλούν το ενδιαφέρον τουριστών και περιηγητών είναι οι τρεις μαρμάρινες πλάκες που είναι εντοιχισμένες γύρω από την είσοδο Οι πλάκες περιέχουν αποσπάσματα από του αγορανομικού διατάγματος Edictum de pretiis rerum venalium του αυτοκράτορα Διοκλητιανού। Το διάταγμα αυτό έπρεπε να είναι σε μέρος επιφανές και πολυσύχναστο και σε εμπορικό τόπο, όπως περιγράφεται στο "ψήφισμα του Ξενοκλέους" που βρέθηκε στη θέση "Μητρόπολη": "... εγδότωσαν δέ οι έφοροι στάλαν λιθίναν καί αναγραψάντω τό ψάφισμα καί θέντω εις τάν Αγοράν εις τον επιφανέστατον τόπον।" Καθώς ο ναός βρισκόταν λοιπόν σε επιφανές και πολυσύχναστο σημείο, αφού " τα πάντα διεξήγοντο εκεί μέχρι και του περιπάτου εις σύσκιον μέρος, όπου τα πόσιμα ύδατα αφθονούσαν", και ήταν η θέση της Αγοράς, κρίθηκε σκόπιμο να διακοσμηθεί με πρωτότυπο τρόπο ο ναός, με τις πλάκες αυτές।
Μία ακόμη μαρμάρινη στήλη που είναι εντοιχισμένη στο Ναό δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την αρχαϊκή περίοδο των Γερονθρών, καθώς υπολογίζεται ότι ανήκει στον 6ο έως 7ο αιώνα π।Χ। Στη στήλη αυτή είναι χαραγμένα τα ονόματα πολεμιστών που έπεσαν κατά την κατάληψη των Γερονθρών από τους Σπαρτιάτες (800 - 750 π।Χ।)। Η στήλη υπολογίζεται ότι χαράχτηκε κατά το 600 - 550 π।Χ। όταν οι Γερόνθραι ήταν πια Σπαρτιατική αποικία, ως φόρος τιμής στους πεσόντες ήρωες। Αυτοί είναι (όπως αναγράφονται):
" ΘΑΛΙΑΧΟΛΑ
ΑΡΧΙΜΑΞ
ΑΝΧΙΒΙΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΙΔΑΣ
FΙΩΝ
ΦΕΙΔΙΧΟΣ
ΤΙΜΟΔΑΜΟΣ
ΑΡΧΙΑΣ"



Άλλα αξιόλογα στοιχεία του Ναoού του Αγ। Ιωάννη του Χρυσοστόμου είναι και οι εντοιχισμένες τοιχογραφίες του।(Οι τοιχογραφίες είναι μεταγενέστερες της ανέγερσης του ναού, και πιθανόν να έχουν γίνει σε δύο στρώσεις)। Μία από αυτές είναι μια εξαιρετική, σπάνια απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου," ... μελαμψός νέος σε βαθυκύανον κάμπον, ...έφιππος και στεφηφόρος, φέρων μικρά, στρογγύλη ασπίδα..."। Οι πρώτες τοιχογραφίες χρονολογούνται, κατά τον ΙΓ' - ΙΔ΄ αιώνα, ενώ αυτή που απεικονίζει τον ιδιοκτήτη (δεύτερο κτήτορα) του ναού, ιερέα και χαρτοφύλακα Χριστόφορο Κοντολέων, ("...ασκεπήν, σε στάση δεήσεως προς τον Ιησού..."), χρονολογείται αργότερα, καθώς αναγράφει το έτος θανάτου του Κοντολέοντος , ήτοι " από κτίσεως κόσμου χρονολογίαν 6958", δηλαδή το 1450 μ।Χ। ( συγκεκριμένα, στις 5 Ιανουαρίου)।


Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου, οπότε γίνεται και Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό.

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του Αγίου:

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός και ως Ιωάννης της Αντιόχειας, είναι Άγιος, Πατέρας και ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Μικράς Ασίας μεταξύ 344 και 354. Έδρασε στην ίδια πόλη, αλλά και την Κωνσταντινούπολη και τελικά εκοιμήθη εκδιωγμένος από την αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε. Ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ένεκα του αξεπέραστου χαρίσματός του στην ομιλία. Διετέλεσε επίσης επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, όπου διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διενήργησε. Τελικά αναδείχτηκε ως ένας από τους πλέον λαοφιλείς ιεράρχες, εξ ου και σήμερα θεωρείται άγιος από την Λουθηρανική και την Αγγλικανική εκκλησία, ενώ κατατάσσεται στους μεγάλους πατέρες της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας, αφήνοντας πίσω σπουδαίο, ανεκτίμητο και διαχρονικό συγγραφικό έργο, που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των ποιμαντικών και θεολογικών ζητημάτων της εκκλησίας.


Φωτογραφίες: Χ.Ζάχος, http://www.geraki.info/ , Βικιπαίδεια

Πηγές κειμένου: " Ιστορία του Γερακίου" - Τάσου Αθ. Γριτσόπουλου,

http://www.geraki.info/


Α. Σαράντη - Θ. Σταματόπουλος

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το καλύτερο Μουσείο του Κόσμου


Το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του κόσμου» πήρε το Μουσείο της Ακρόπολης από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.To βραβείο παρέλαβε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική πρωτεύουσα. Ο κ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι με την κίνηση τους άνοιξαν την πόρτα για να επιστρέψουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης στον τόπο τους.
Ο Υφυπουργός, εξήρε τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον Ελληνικό Πολιτισμό και εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι με την βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα. Η βράβευση απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, με την επισήμανση ότι το γεγονός δίνει νέα δυναμική στο αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν βρετανοί σχολιαστές.

Πηγή κειμένου:

Πηγές φωτογραφιών:


Σταματόπουλος Θανάσης

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ


Τρεις είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010:

" ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑ" - Υποψ। Δήμαρχος Φίλιππος Πήλιουρας (έως τώρα Δήμαρχος Γερονθρών)
" ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" - Υποψ। Δήμαρχος Ιωάννης Γρυπιώτης (έως τώρα Δήμαρχος Σκάλας)

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ " - Υποψ। Δήμαρχος Σταυρούλα Σταματάκου।


Παρακάτω είναι μέρος των ψηφοδελτίων (περιοχή Γερόνθρων) των τριών συνδυασμών:



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Φίλιππος Πήλιουρας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Ευρώτα
Εκλογική Περιφέρεια Γερονθρών
Αγγελέτου Ολυμπία του Δημητρίου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Αργυρίου Παναγιώτης του Γεωργίου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Βλάχος Ιωάννης του Νικολάου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Λακιώτης Αθανάσιος του Ιωάννη (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Τσίπουρας Χρήστος του Νικολάου (ΥποψΔημ.Συμβ. Γερονθρών)
Τοπική Κοινότητα Γερακίου
Γκίνης Ιωάννης του Θεοδώρου(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Δαβάρα Ελένη του Περικλή (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Μανιταράς Ιωάννης του Αντωνίου(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Σακελλαρίου Νικόλαος του Αθανασίου (Υποψ Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίο
Τοπική Κοινότητα Αλεποχωρίου
Γεωργοστάθης Χρήστος του Παντελή(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Αλεποχωρίου)
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
Γιάκας Λεωνίδας του Ιωάννη(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Καλλιθέας)
Μαλτέζος Θεόδωρος του Σπυρίδωνος(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Καλλιθέας)
Τοπική Κοινότητα Καρίτσης
Κατσάμπης Δημήτριος του Λεωνίδα(Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν.Καρίτσης)
Χαγιάς Παναγιώτης του Κωνσταντίνου(Υποψ। Συμβ. Τοπ. Κοιν.Καρίτσης)




ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρυπιώτης, Ιωάννης του Γεωργίου
(Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Γερονθρών
Αντωνίου Δημήτριος του Κωνσταντίνου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Δάνας Γεώργιος του Αθανασίου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Μανούσος Αθανάσιος του Παναγιώτη (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Ρήγας Παναγιώτης του Νικολάου (Υποψ.Δημ.Συμβ. Γερονθρών)
Χρήστου Μιχαλούτσου Νικολέτα του Παναγιώτη (ΥποψΔημ.Συμβ. Γερονθρών)



Τοπική Κοινότητα Γερακίου
Αθανασάκη Αγγελέτου Μαρία του Σαράντου (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Βλάχος Αγγελής του Σταύρου (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Τσαμάλη ή Κρητικού Σταματική του Λεωνίδα (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)
Τσολομίτης Παναγιώτης του Χρήστου (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Γερακίου)


Τοπική Κοινότητα Αλεποχωρίου
Δρουγγάνη Αθηνά του Ζαχαρία (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Αλεποχωρίου)

Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
Πραγαλός Θεμιστοκλής του Παναγιώτη (Υποψ. Συμβ. Τοπ. Κοιν. Καλλιθέας)

Τοπική Κοινότητα Καρίτσης

Τσολομίτης Ευάγγελος του Ιωάννη (Υποψ. Συμβ। Τοπ. Κοιν.Καρίτσης)


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σταυρούλα Σταματάκου (Υποψ। Δήμαρχος Δήμου Ευρώτα)





Εκλογική Περιφέρεια Γερονθρών
1. Λυσσάρης Νικόλαος του Εμμανουήλ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Γερονθρών)
2. Μαρουδάς Χρήστος του Νικολάου Υποψ. Δημ. Συμβ (Εκλογ. Περ. Γερονθρών)
3. Ροζακλής Νικόλαος του Αδαμαντίου Υποψ. Δημ. Συμβ (Εκλογ. Περ. Γερονθρών)





Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.



Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *